HTML

E85 - bioetanol mindenkinek

Hagyományos benzines autók etanolos használata. Az E85 és felhasználásának lehetőségei, tuning, átalakítások, tények és tapasztalatok.

ÜZEMANYAG

ÜZEMANYAG KERESŐ
Szolgáltatásokat is  
           


Totalcar

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat

Ha kérdésed, vagy észrevételed van írj bátan!

Etanolos popsi

2009.01.11. 08:00 :: Péter Anna

A legaranyosabb nevű utolsó generációs sportkocsimanufaktúra is kipróbálta az etanolt.

A Koenigsegg CCXR nemcsak környezetbarátabb, hanem bikább is a CCX-nél. A bioetanol magasabb oktánszámának köszönhetően a CCX szolid 806 lóereje a Veyront megalázó 1018-ra, padkamászáshoz eddig is bőven elegendő nyomatéka 1060 Nm-re ugrott fel. Ez a nem is olyan váratlan fordulat a fejlesztő mérnököket meglepetésként érte.

A CCRX a FlexiFuel gépjárművekhez hasonlóan az E85 és az E100 mellett benzint is képes hasznosítani, csak az etanol befogadásához szükséges változtatásokat végeztek el rajta. Benzinnel a CCRX 4.7-es motorja természetesen csak a CCX szánalmas teljesítményére képes.

Egy szupersportkocsikban az etanol nem csak zöld imidzsépítésre jó. A magasabb oktánszámból következő nagyobb teljesítményt az etanol természetes hűtőképessége is támogatja, ami akár új irányba terelheti a legerősebbek fejlesztőit, ezt bizonyítja a Climax megjelenése is. Természetesen a már hazavitt CCX-ekre utólagos átalakítási lehetőséget fognak biztosítani.

Valószínűleg nem az a pár darab bioetanolos Koenigsegg fogja megoldani a globális emissziós problémákat, de a több mint ezer lovas új Lola elveheti a benzin kenyerét ebben a kategóriában. Mellesleg ide nekem azzal a narancsra fényezettel!

Szólj hozzá!

Címkék: etanol koenigsegg bioetanol e85 szupersportkocsi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása