HTML

E85 - bioetanol mindenkinek

Hagyományos benzines autók etanolos használata. Az E85 és felhasználásának lehetőségei, tuning, átalakítások, tények és tapasztalatok.

ÜZEMANYAG

ÜZEMANYAG KERESŐ
Szolgáltatásokat is  
           


Totalcar

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat

Ha kérdésed, vagy észrevételed van írj bátan!

Átalakított alkoholos Saabok

2009.11.12. 23:32 :: Égő Ákos

Pár napja beszámoltunk róla, hogy az érdi injektor szerviz belevágott a BioEtun átalakító elektronika tesztjébe. Mára megvannak az első tapasztalatok, mérési eredmények.

A legtöbb embert az érdekli, hogy a mindennapokon, a gyakorlatban mire számíthat a motor viselkedése, vagy a gazdaságosság terén, ha alkoholfogyasztóvá teszi járművét.

Egy -családi tulajdonú- Saab 9.3 SE volt az áldozat, amibe -közvetlen tapasztalatszerzés céljából- beszereltünk egy Bioetun v3 átalakító szettet. A műszakilag (is) hibátlan kocsi évjárata 2002, 2,0 literes, turbós, gyárilag 185 lóerős, ez az érték most 220 LE, megtett km-ek száma: 106,400.

A szett beszereléséről itt csak annyit, hogy a "beledobom, csak hogy működjön" és az igényes, szakszerű beszerelés közötti időszükséglet különbség akár többszörös is lehet. De erről lejjebb...

A beszerelés után szinte teljesen leürítettük a benzint, csak annyi maradt benn, hogy az első "alkoholos" kútig kitartson. Alkohol tankolás közben a kutassal beszélgetve elmondta, hogy a hidegebb idő beálltával az E85 eladásaik jelentősen csökkentek, mert "a motorok hidegben nehezen indulnak" A hír nem jó. Viszont gyaníthatóan ebben szerepe van annak, hogy sokan minden átalakítás nélkül tankolnak bioetanolt, vagy a beszerelt szettet nem igazítják megfelelően a motorhoz.

Folytatás az injektor.hu oldalon, katt ide!

1 komment

Címkék: saab aero e85 9 3 injektor.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jakoca 2010.01.14. 18:41:33

Sziasztok,én is használom az etanolt,igaz még csak fele-fele arányban,őszintén: az inditás lett rosszabb,és néha ritmus zavart produkál.A tejesítmény mintha gyengült vólna.Itt azt irjátok,hogy 35 loerőt kaptatok pluszban. Kérdésem:ha beszereltetem a készüléket(Rácz szervizben)mire számithatok ??
süti beállítások módosítása