HTML

E85 - bioetanol mindenkinek

Hagyományos benzines autók etanolos használata. Az E85 és felhasználásának lehetőségei, tuning, átalakítások, tények és tapasztalatok.

ÜZEMANYAG

ÜZEMANYAG KERESŐ
Szolgáltatásokat is  
           


Totalcar

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat

Ha kérdésed, vagy észrevételed van írj bátan!

Elindult a BioEtun v3 teszt

2009.09.14. 08:00 :: Égő Ákos

A fejlesztés nem áll meg megindult a harmadig generációs BioEtun tesztelése. Három próba panel érkezett amit különböző kategóriájú gépkocsiban tesztelünk. Az egyik autó az családi Scion Xb-nk. Körülbelül 10 napja van benne, de nem vettem észre változást. A konfiguráció a régi igy nem is lenne szabad észrevenni semmit, akkor jó. Használtam városban dugóban és autópályán is. Hidegek is voltak a reggeli 9 fok tipikus felénk. Természetesen hidegben is indul elsőre.


A próba változatot a z egyszerűség kedvéért még a régi csatlakozókkal szerelték

A v3 verzió a jelenlegi BioEtun (v2) készülékre épül miközben harminc százalékkal csökkentették az nyomtatott áramköri lap méretét. Mondanom sem kell, hogy a minőségből a méretcsökkenés ellenére fikarcnyit sem adtak.  Továbbra is ipari minőségű alkatrészekből dolgoznak melyek a legszigorúbb autóipari szabványnak is megfelelnek, valamint a készülék alkatrészeinek beültetése  - ahogy eddig is - gépi úton történik. Minden egyes elektronika szigorú tesztelési folyamaton megy át, így nem csoda hogy a sorozatgyártás óta egyetlen egy meghibásodás sem történt. A v3 verzió továbbra is tartalmazza a programozható motorvédelmi rendszert is. Újdonság  hogy  a motorhőmérséklet mérése történhet az autó hőhombárjáról, valamint vele szállított hőmérséklet jeladóról, így a készülék programozása egyszerűbbé válik.
Az elektronika méretcsökkenése miatt új készülékházba kerül majd, és költségcsökkentési célból elhagyták a központi csatlakozót.
Az új elektronika bevezetése után a jelenlegi változat is kapható lesz illetve a 8 hengeres autókhoz csak a régi kialakítású nagyobb méretű elektronika használható.

A jó hír, hogy a változás árcsökkentéssel jár. A tervek szerint körülbelül 7 000 forinttal fog csökkenni a BioEtun ára. 

Szólj hozzá!

Címkék: scion v3 bioetun

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása