HTML

E85 - bioetanol mindenkinek

Hagyományos benzines autók etanolos használata. Az E85 és felhasználásának lehetőségei, tuning, átalakítások, tények és tapasztalatok.

ÜZEMANYAG

ÜZEMANYAG KERESŐ
Szolgáltatásokat is  
           


Totalcar

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat

Ha kérdésed, vagy észrevételed van írj bátan!

Etanolos rali Fiesta

2008.06.03. 22:31 :: Égő Ákos

Annak idején teszteltem az E85 Motorsport etanolos bejáró autóját és a verseny Ladát is. Azóta eltelt egy kis idő, a Ladából Ford Fiesta lett. Az alkohol viszont maradt, sőt míg a verseny Ladában csak 30% volt a Fiesta tiszta E85-tel jár.



Kaszab Pisti folyamatosan tájékoztatott az építésről és meghívást kaptunk az autó tesztelésére. Remélhetőleg hamarosan ellátogatunk Nyíregyházára de addig ne maradjunk információ nélkül, érdemes elolvasni a duen.hu oldalon az E85-ös rali Fiesta riportot.



Ami talán a legérdekesebb és a cikkben is megemlítik: a Fiesta gyári etanolos kittje négy injektorból és egy elektronikábol áll. Ennyit a téveszmékről.

- Azt olvastam a bioetanolról, hogy bizonyos alkatrészeket károsíthat.
- Nézd, mi vettünk egy teljesen utcai Ford Fiesta ST-t. Az M-Sporttól rendeltünk kit-et hozzá. Mindent megkaptunk: bukócsövet, első-hátsó lökhárítókat, biztonsági öveket, tehát gyakorlatilag a teljes felszereltségét az autónak.
Ezen kívül pedig az E85 kit-et, ami azt jelentette plusz opcióban, hogy adtak hozzá négy injektort, nagyobbakat, a több üzemanyag eljuttatásához és a computer-t, ami a benzin-levegő keverékét korrigálja. Ennyit kaptunk hozzá gyárilag. Sem külön üzemanyagrendszert, sem külön dugattyúkat, tehát minden maradt széria. A gyár ennyi átalakítást ír elő. Sokan mondják, hogy saválló rendszer kell, de nem. Ami bírja a benzint, az bírja a bioetanolt is. Az a lényeg, hogy benzin és olajálló legyen. Az E85 nem rág szét semmit, nem tesz tönkre semmit. Ezt már hallottam én is, de nincs ilyen probléma a kocsival. Például a gyári műanyag tankunk is van, mivel az autó N-es, és annak sincs baja.


» tovább a duen.hu riportra

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Foximaxi 2008.06.04. 00:14:41

A biguli is elment volna tisztán E85-tel.
Vagy tévedek?

Égő Ákos · http://etanolblog.hu 2008.06.04. 08:38:54

Elment volna, persze, de a raliautóból nem tudták kihozni azt a teljesítményt mint verseny üzemanyaggal. Csak a bejáró autót használták tisztán.
süti beállítások módosítása