HTML

E85 - bioetanol mindenkinek

Hagyományos benzines autók etanolos használata. Az E85 és felhasználásának lehetőségei, tuning, átalakítások, tények és tapasztalatok.

ÜZEMANYAG

ÜZEMANYAG KERESŐ
Szolgáltatásokat is  
           


Totalcar

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat

Ha kérdésed, vagy észrevételed van írj bátan!

E85-kutak Magyarországon

2008.03.16. 10:01 :: Égő Ákos

Jelenleg 10 nyilvános E85-kút van hazánkban. A térképen láthatjuk az európai hálózatot is és a HUNFLEX etanol kitteket beszerelő műhelyeket is.


Größere Kartenansicht

Forrás: hunflex.hu

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StationW 2008.06.23. 07:29:08

Ó, egyszer valami nem csak a fővárosnak jutna...

tRebroN 2008.12.08. 09:56:41

Térkép tanulsága szerint országos szinten kb.30 E85 kút található, hát jóval többre lenne szükség és a keleti országrészben csak egyetlen E85 kút található, sok nagyvárosban pl. Debrecenben, Pécsett, Miskolcon, Békéscsabán, Szegeden, Kecskeméten meg semmi. Budapesten lévő 6 kút elhelyezkedése is minimum nem rendesen átgondolt.
Másik probléma az E85 árképzése hisz ugye etanolbol 15-20%-al többet hamikál egy autó, anno még a mol-nak arra is volt arca, hogy telefonon megkeressék az embereket és arról szondázzák őket, hogy nem-e probléma ha picivel drágább az etanol a normál benzinnél. Vicces hisz a E85 előállítása jelenleg jóval olcsóbb mint a benziné, természetesen tisztában vagyok avval hogy ha túlságosan elterjed az etanol akkor azaz élelmiszer árakon fog meglátszani, de az E85 jelenlegi felhasználása elenyésző mértékü hazánkban.

lr 2009.10.26. 10:01:08

@tRebroN: "ha túlságosan elterjed az etanol akkor azaz élelmiszer árakon fog meglátszani,"

?!? A teljes magyarországi üzemanyagszükségletet fedezné a kukoricatermelésünk _feleslege_.
süti beállítások módosítása