HTML

E85 - bioetanol mindenkinek

Hagyományos benzines autók etanolos használata. Az E85 és felhasználásának lehetőségei, tuning, átalakítások, tények és tapasztalatok.

ÜZEMANYAG

ÜZEMANYAG KERESŐ
Szolgáltatásokat is  
           


Totalcar

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat

Ha kérdésed, vagy észrevételed van írj bátan!

A hét végén E85-találkozó lesz

2009.09.10. 11:35 :: Égő Ákos

2009. szeptember 12-én szombaton a MOTE megrendezi a II. Pályanapot.
Ez így magában még nem lenne olyan érdekes. Néhány szebb és kevésbé szép Opel miként csapat egy verseny pályán – valjuk be őszintén - nem mindenkit izgat fel. Az esemény mégis izgalmas lehetőség lehet minden alkoholos autós számára ugyanis vendégül hívták az E85-kubtagságát.

A kecskeméti Opel-klub szekcióban meglepően sok az alkoholosra alakított autók száma. A városban vadabb időszakban még négy kúton is lehetett E85-öt tankolni. Az Oil kút viszonylag gyorsan kiesett mert bezárt az egész létesítmény. Az etanol.blog.hu oldalon is bemutatott Tiko magán kúton pedig a vámosok állították le a forgalmazást. A történet külön posztot érdemel, elmesélem majd később a horror mesét. A lényeg az, hogy remélhetőleg az egy kút a jövőben nem marad árván.

 


Szóval az alkoholos Opel bázis kezdeményezésére E85-találkozó is lesz Kecskeméten a hét végén a a nemrég felújított 935 m hosszú, 7-8 méter széles gokart pálya mellett. A pontos cím: 6000 Kecskemét, Monostori út 3. A pályáról részletek, képek: http://www.gokart-palya.hu

Én természetesen ott leszek két átalakított autóval és ott lesz a BioEtun benzin/E85 átalakító egyik fejlesztője is, a Magyar Bioetanol Szövetség,  illetve az E85 GreenPower Bioetanol üzemanyag gyártója, a Hungrana Zrt. képviselői. Szombaton 14 óra tájban egy programozható BioEtun benzin/E85 átalakító demo beszerelését is tervezzük.

Külön érdekesség hogy a rendezvényre érkezik az E85 Motorsport kamionja is, így közelről megismerhetünk egy igazi alkoholos versenyautót. Ők délután el kell hogy menjenek, így aki kíváncsi az alkoholos Ford Fiestára siessen megnézni. A legutolsó versenyen kicsit leamortizálták az autót egy csúnya defekt miatt, de vélhetően addig mozgásképes állapotba kerül.

A rendezvényről részleteket az E85-klub ideiglenes honlapján lehet olvasni, illetve az alkoholos érdeklődök itt regisztrálhatnak.
http://www.e85tuning.hu/e85_talalkozo.php

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása