HTML

E85 - bioetanol mindenkinek

Hagyományos benzines autók etanolos használata. Az E85 és felhasználásának lehetőségei, tuning, átalakítások, tények és tapasztalatok.

ÜZEMANYAG

ÜZEMANYAG KERESŐ
Szolgáltatásokat is  
           


Kapcsolat

Ha kérdésed, vagy észrevételed van írj bátan!

Zöld üzemanyag a mazdaclub.hu oldalon

2008.06.22. 14:31 :: Égő Ákos

A napokban küldte át e-mailben Nagy Sanyi Mazdás barátom "érdekes" tárgyal a mazdaclub.hu oldalon megjelent írást, pontosabban egy cikksorozat első részét: "Etanol, a zöld üzemanyag" címmel. A Mazdától nem idegen a téma, az Furai szupersportkocsit hajtja tiszta etanollal.A hátsó oldalablak alatt látszik a Nemzetközi Bioetanol Szövetség logója

A szerző - Molnár István - írásában érthetően közelítette meg az alapokat, részletesen kitérve a bioetanol gyártás folyamatára.

Egy hibát találtam csupán:
"A négy magyarországi töltőállomást a Szabadegyházán működő Hungrana Kft. látja el a GreenPower névre keresztelt E85-tel, a szállítások 2007 nyarán kezdődtek."
Természetesen több mint négy töltőállomás van ma már. Tudtommal már majdnem húsz helyen tankolhatunk E85-öt. Talán a cikk régebben születhetett amikor még csak a Tesco hálózat létezett.

Én minden esetre nagyon várom  a folytatást, kíváncsi lennék a Mazdás tapasztalatokra.

Az etanol egy lehetséges üzemanyag alternatíva, azonban rendelkezik előnyökkel - hátrányokkal. Lehetséges, hogy a cikk olvasója már rendelkezik tapasztalatokkal ezen a téren. Szeretném, ha a környezetbarát üzemanyagok, az alternatív hajtási módok mindenki számára érthetőek és átekinthetőek lennének.

Ezzel a cikksorozattal szeretném megismertetni ezt a témakört az olvasóval, először az etanolos hajtást kirészletezve.


folytatás a mazdaclub.hu oldalon: http://www.mazdaclub.hu/magazin/alternativ/etanol-a-zold-uzemanyag

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StationW 2008.06.24. 00:11:58

Listát aktualizáltuk! :)