HTML

E85 - bioetanol mindenkinek

Hagyományos benzines autók etanolos használata. Az E85 és felhasználásának lehetőségei, tuning, átalakítások, tények és tapasztalatok.

ÜZEMANYAG

ÜZEMANYAG KERESŐ
Szolgáltatásokat is  
           


Totalcar

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat

Ha kérdésed, vagy észrevételed van írj bátan!

Miért is?

2008.03.15. 23:00 :: Égő Ákos

Azt hiszem oly sok tévhit és ködösítés kering közszájon az etanolról, hogy eljött az idő elindítsam ezt a blogot.
Míg 2007-ben az etanolt megmentőként tetszelgett, mára közellenséggé vált.
Én hiszek benne, és a riogatások ellenére jelenleg az egyetlen működőképes alternativ hajtási megoldás, amit bárki nagyon kis átalakítás árán akár holnap alkalmazhat. Ha lesz is itt szó a saját véleményemről, ennek a naplónak elsősorban a technikai megvalósítás a témája.

Én próbáltam a gyári autókat is, de azért nem érdemes a szót fecsérelni. Saját frissen felújított, 16 éves Saabomat alakítottam át alkoholos üzeművé, és azóta csak így használom.

Mi több, folyamatosan kísérletezem vele, hogy az alkohol előnyös tulajdonságait össze tudjam hangolni a kétezres turbómotorral. Sokan financiális okokból próbálnak nyitni az E85-felé, én inkább csak kísérletezem. Az autó nincs napi használatban, óvom, sártól, esőtől, télen nem viszem az utcára a garázsban áll. Mégis, bármikor útra kész, és bárhova el mernék indulni vele. Ha többet fog sütni a nap, használni fogom.

Remélhetőleg minden átalakítástól, jó és rossz tapasztalatról be fogok számolni.
Az autón már sok mindent módosítottam, de a történetiség kedvéért menjünk vissza a kezdetekhez, első körben kezdjük azzal ami nem Saab-specifikus: lehet e-alkoholt tölteni az autónkba.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása