HTML

E85 - bioetanol mindenkinek

Hagyományos benzines autók etanolos használata. Az E85 és felhasználásának lehetőségei, tuning, átalakítások, tények és tapasztalatok.

ÜZEMANYAG

ÜZEMANYAG KERESŐ
Szolgáltatásokat is  
           


Totalcar

  • Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat

Ha kérdésed, vagy észrevételed van írj bátan!

Alkoholos autó az alkohol ellen

2008.10.22. 00:15 :: Égő Ákos

Az Országos Rendőr Főkapitányság megbízásából videoklip készült az ittas vezetés ellen. Ahogy a rendőrség oldalán olvasható:
A „Tiszta fejjel Projekt”: Lola, Tóth Gabi, Völgyesi Gabi, Puskás Peti, Márk, Molnár Tamás (AntiFitness), Gáspár Laci közösen énekelt dalában egy végzetesnek ígérkező estét énekelnek meg. A klipben kiderül, a végzetes autós kaland csak álom volt. A valóságban ellenben hétről hétre tucatnyi fiatal veszíti el értelmetlenül az életét az ún. diszkó balesetek során. A Tiszta Fejjel kampány üzenete: „Ne haljon meg senki oktalanul!”


 A dal szerzői: Szabó Zé és Kyoto. Producer: Gold Records

Bár maximálisan támogatom a kezdeményezést, nem tudom, hogy egy videoklip segíthet-e. Engem nem fogott meg, nem az én stílusom, de mindenesetre az tény, az ilyesmi éri el leginkább a fiatalokat. Gyermekkorom egyik kedvenc reklámja jutott eszembe, amikor egy poros placcon optikailag tuningolt MZ-kkel,  Jawákkal köröztek a nagyon durva, bőrcuccos szocihuligánok, akik igen rossz szemmel néztek dohányos társukra. Erős felháborodásuknak dalban adtak hangot. Valahogy így:
- Hé, öreg, csak előttem égsz, ha égsz. Állj le a cigivel vagy állj innen odébb. Dohányod a füstben csak elég, nem félsz, hogy égsz?
- Hagyd már abba!
- Hagyd máááár abba! És kész.Azt hiszem, nem ezért nem lettem dohányos, de tény, hogy örökké emlékezni fogok rá. Ez az italozás elleni film tartalmilag legalább akkora dobás, és a közhelyeknek sem érzi szükségét, ráadásul a szöveg sem múlja alul a cigis reklámot. Én kihagytam volna a hepiendet, illetve csúnyább befejezést karcoltam volna.

De nem is a klipről szerettem volna beszélni, mindenki döntse el maga, mennyire azonosul vele, hanem egy érdekességről.

A filmben lévő autó az én autóm. Ez így nem nagy szám, előfordul, hogy elkérik filmezéshez. A dolog azért érdekes, mert ebben az alkohol elleni kampányfilmben egy olyan autó szerepel, ami alkohollal működik.  A forgatás alatt is finom cefreszag járta be a parkolóházat. Gyakorlatilag egy éve csak alkohollal működik, nem látott benzint, csak annyit, amennyi a szabványos E85 üzemanyag tartalmaz.Amikor megbeszéltük a forgatást, jeleztem a srácoknak, hogy van egy Cornpressor felirat a kocsi oldalán és egy url hátul, amit le nem szedek. Azt mondták, megpróbálják kihagyni. Jól is sikerült, én veszettül figyeltem a filmet, tudtam, mit kell nézni, így is alig találtam egy-két kockát, ahol látni. Egyébként az egész forgatásra a végtelen profizmus volt jellemző. Minden fázis szinte percre pontosan zajlott az előre rögzített forgatókönyv szerint. Mivel filmre dolgoztak, nem volt szarakodás a jelenetekkel. Drága a nyersanyag, egy-két próba után mindennek elsőre sikerülnie kellett. Jó volt a technika, ügyesek a szereplők.

Egyedül az viselt meg, hogy az ébredéses zárókép miatt reggelig ott kellett maradnom. Nem merem már otthagyni az autót, a Tankcsapda-klip forgatásán tönkretették a tetőt. Rohannom kellett megcsinálni, mert addig álltak a kamerák. Most ebből tanulva végig ügyeltem a dolgot, illetve, amíg a énekeseket forgatták éjjel egy után, addig aludtam egyet a kocsiban. Nem is nagyon találkoztam senkivel, illetve nem vettem észre. Egyedül a szőke lány, Völgyesi Gabi volt, aki mély nyomot hagyott bennem, nem tudom kicsoda, nem ismerem a munkásságát, de ott profi volt.Az autó megúszta a forgatást, és örülök, hogy alkoholos autó szerepel az alkohol elleni kampányban.  Én igent mondok az alkoholra, de kicsit másként. Ha menni akarok valahová, én is inkább az autóba tankolom a szeszt, nem magamba.
 

Szólj hozzá!

Címkék: film alkohol orfk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.